Expoziţie eveniment în China: „Comorile României”

Expoziţie eveniment în China: Comorile României

În data de 28 ianuarie 2016, în aripa de vest a Muzeului Naţional al Chinei din Beijing are loc vernisajul expoziţiei-eveniment Comorile României. Expoziţia va fi deschisă la Beijing până în data de 8 mai 2016, după această dată ea urmând să fie itinerată la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu.

Vernisajul va fi precedat de o conferinţă de presă, aceste evenimente de anvergură beneficiind de prezenţa unor înalţi demnitari chinezi şi români, a reprezentanţilor celor două Ministere ale Culturii, a reprezentanţilor Ambasadei României la Beijing şi a Comisarilor Generali ai proiectului.

afis02_com_rom

Muzeul Naţional al Chinei înregistrează anual 7,5 milioane de turişti, iar  zilnic este vizitat de 20.000-30.000 de persoane. Este al doilea muzeu din lume ca număr de vizitatori, după Muzeul Luvru. Muzeul Naţional al Chinei are o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi şi deţine în colecţiile sale 1,3 milioane de piese. Sala, amenajată în mod special pentru expoziţia Comorile României, are o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş  din Baia Mare participă la această expoziţie, alături de alte 31 de muzee din România, cu două piese: Tiparul de sigiliu al oraşului medieval Baia Mare, din anul 1483, şi Tiparul de sigiliu al oraşului medieval Baia Mare, din secolul al XVII-lea. Proiectul expoziţional a fost organizat de către Muzeul Naţional de Istorie a României.

tipar-sigiliu-bm tipar-sigiliu-bm2