În perioada 26-28 mai 2022, la Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, s-a desfășurat cea de-a LVI-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice 2022, organizată în colaborare cu Ministerul Culturii, Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Primăria Orașului Ștei, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Visit Oradea, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității Oradea și Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău al Academiei Române.
Evenimentul a prilejuit întâlnirea arheologilor din România și prezentarea pe patru secțiuni (arheologie preistorică, arheologia perioadei La Tène, arheologia perioadei greco-romane și arheologie medievală) a rapoartelor de cercetare arheologică din anul 2021. De asemenea au avut loc și o masa rotundă, dezbateri pe diferite teme și o excursie de documentare științifică la finalul sesiunii (Oradea – Sînnicolau de Beiuș – Ștei).
Din partea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare a participat, în cadrul secțiunii dedicate perioadei La Tène, dr. Marius Ardeleanu care a prezentat rezultatele cercetărilor efectuate în anul 2021 la Oarța de Sus, în punctul Măgura. La acest eveniment au participat peste 120 de specialiști în domeniul arheologiei din România, de la muzee, direcții de patrimoniu și instituții de învățământ superior.