Descoperiri de epocă romană în județul Maramureș

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș are plăcerea de a vă invita miercuri, 2 noiembrie 2022, de la ora 12.00, la vernisajul expoziției temporare „Descoperiri de epocă romană în județul Maramureș”. Expoziția face parte din seria de evenimente culturale pe care muzeul le desfășoară în săptămâna 1-7 noiembrie 2022 pentru a marca 30 de ani de activitate a Consiliului Județean Maramureș, dar și 15 ani de la înființarea sa ca entitate de sine stătătoare și 10 ani de la reintegrarea monumentului istoric Bastionul Măcelarilor în circuitul turistic și cultural maramureșean.

Expoziția temporară „Descoperiri de epocă romană în județul Maramureș” dorește să popularizeze în rândul publicului larg cele mai importante descoperiri de epocă romană de pe teritoriul județului Maramureș, fiind expuse piese descoperite în cadrul diverselor cercetări arheologice desfășurate în județ de-a lungul timpului, precum și piese descoperite întâmplător.

Expoziția organizată de muzeografii Raul Cardoș și dr. Marius Ardeleanu, va putea fi vizitată de cei interesați la sediul muzeului din strada Monetăriei, nr. 1-3, pe parcursul lunii noiembrie 2022, de marți până duminică între orele 10.00 și 17.00 (ultima intrare 16,30)

Share This Post On
?>