Din istoria croitoriei. Breasla croitorilor din Baia Mare


Expoziția ne plimbă prin culisele croitoriei, prezentând atât istoricul breslei croitorilor din Baia Mare și piesele din epoca medievală reprezentative păstrate în patrimoniul muzeal. Această incursiune în istoria croitoriei cuprinde informații și obiecte variate legate de această meserie creativă: foarfeci, călcătoare de diverse tipuri și o gamă de mașini de cusut din secolele XIX-XX care surprind etapele de evoluție a cusutului mecanic.
Varietatea obiectelor aflate în patrimoniul muzeului nostru ne permite să facem o călătorie în istoria cusutului de-a lungul secolelor și să aflăm din crâmpeie de poveste cum a evoluat și s-a transformat în timp croitoria, dar și câteva imagini de secol XX cu băimăreni surprinși în fotografiile din Colecția Suba Zoltán.
Din cauza contextului epidemiologic, vernisajul expoziției va fi transmis în format video pe pagina de Facebook a muzeului, însă expoziția va putea fi vizitată de către cei interesați la sediul muzeului din Baia Mare (localizat pe strada Monetăriei nr. 1-3), pe o perioadă de mai multe săptămâni, începând cu 25 iunie 2021.

Share This Post On