Expoziţie foto „Meşteşuguri tradiţionale din Ţara Maramureşului”

Expoziţia de fotografie „Meşteşuguri tradiţionale din Ţara Maramureşului” a tânărului artist fotograf Radu Lazăr se deschide marţi, 15 decembrie, începând cu ora 14.00 la Bastionul Măcelarilor din Piaţa Izvoarelor nr.1.

„Povestea proiectului a debutat în 2010 când am început să colind satele din Ţara Maramureşului. După ce am ascultat şi am fotografiat poveştile oamenilor întâlniţi, am decis să mă axez pe meşteşugarii tradiţionali din zonă, deoarece am observat că meşteşugurile erau practicate din ce în ce mai puţin. În cei 5 ani de proiect am fotografiat zeci de meşteşugari tradiţionali, fiecare cu povestea lui. Am observat tendinţa de dispariţie sau chiar dispariţia unora dintre meşteşuguri, cauzată de lipsa tinerilor ucenici, plecaţi în alte ţări şi de absenţa cererii, consecinţă a globalizării si a înlocuirii produselor tradiţionale cu unele de duzină, produse industrial” mărturiseşte fotograful Radu Lazăr.

Expoziţia poate fi vizitată în intervalul 15 decembrie 2015-22 ianuarie 2016, după următorul orar: marţi-vineri 9-17, sâmbătă-duminică 10-14, luni închis.
Partener: Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca

Acest eveniment cultural se înscrie în şirul manifestărilor derulate sub genericul „Crăciun în Maramureş” 2015 şi organizate de Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu instiţutiile de cultură din Baia Mare şi judeţ.

expo_foto2015