NOAPTEA MUZEELOR – 13 MAI 2023

NOAPTEA MUZEELOR – 13 MAI 2023

Cel mai așteptat eveniment al anului e aici! Am pregătit pentru voi o serie de activități și expoziții pentru toate vârstele! Înainte să vi le spunem precizăm că intrarea este gratuită și că ultima intrare se poate face la ora 23:30.

Avem așa:

ora 11:00 – Analiză de artefact – activitate de educație muzeală pentru întreaga familie susținută de colega noastră Monica Ghiman și echipa Muzeul Viu

ora 17:00 – Lansarea volumului 2 de „mirături” – „Mă tot mir II (doi)”, autor dr. Ioan Botiș

ora 18:00 – Vizite în expozițiile permanente și temporare. Cu această ocazie veți vedea în premieră noua noastră expoziție permanentă, „Prin foc și sabie! Expoziție de arme”, precum și expoziția temporară „Am și eu o jucărie la muzeu”. Știți voi, cea pentru care ne-ați împrumutat atâtea jucării cu poveste!

Și fiți liniștiți! Dacă nu ați apucat încă să o vedeți, aveți acum ocazia să vizitați și expoziția „Mari aviatori brașoveni” itinerată de la Muzeul Casa Mureșenilor Brașov!

Inaugurăm tot sâmbătă și standul nou al muzeului. La această sărbătoare ne vor acompania prietenii noștri de la Chiup Atelier și Differenzial Kraft!

Bineînțeles, surprize v-am pregătit și la Bastionul Măcelarilor! De la ora 18:00 vă invităm să vizitați expoziția temporară „La arme! … în muzeu. Armament medieval” și să participați la unul (sau mai multe) dintre atelierele ținute în Grădina Vie.

Pe sâmbătă!

***

Un 13 Mai de neuitat! Ne-am început ziua în familie analizând artefacte împreună cu colega Monica Ghiman, iar apoi am dat startul Nopții Muzeelor cu lansarea cărții “Mă tot mir II (doi)”, autor dr. Ioan Botiș.

Peste 2200 dintre voi ne-ați trecut pragul la sediul din Monetăriei și ne-ați bucurat vizitând expozițiile noastre consacrate, precum și pe cele noi, “Prin foc și sabie!”, “Mari aviatori brașoveni” și “Am și eu o jucărie la muzeu”.

Vânzoleală a fost și la Bastionul Măcelarilor unde atelierele practice din Grădina Vie și expoziția temporară “La arme! … în muzeu. Armament medieval din patrimoniul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș” au atras un număr de 1180 de oaspeți!

Voie bună și în cadrul mini-târgului de la sediu și le mulțumim prietenilor de la Chiup Atelier și Differenzial Kraft că au acceptat invitația noastră!

Multă recunoștință voluntarilor noștri, tinerii de la Asociația Yellow Shirts precum și voluntarilor Andrada Bozântan, Ștefania Ioana Achim, Iris Neagotă, Teodora Toie, Liliana Szasz, David Durtea, Alexandru Nan, Rebeca Grad, Andrei Hreniuc, Laura Bodea, Raluca Vălenaș, Karina Silaghi, Ioana Orghici, Jasmine Acar, Alexandra Codrea, Dania Zvonca, Nicoleta Font, Teodora Ulițe, Cristina Conț, Karla Tămaș, Sonia Săsăran, Alexandru Mercea și Bogdan Filip.

Fotografiile pe care vrem musai să le împărtășim cu voi au fost realizate de voluntara Teodora Toie și de colegii Zamfir Șomcutean și Sorana Mișca. Tot Teodora a administrat și contul nostru de Instagram (@muzistarhmm) în timpul evenimentului.

Vă mulțumim tuturor pentru implicare, pentru susținere și pentru că mențineți muzeul viu!

Share This Post On