NOAPTEA MUZEELOR 2022

În data de 14 mai 2022 (sâmbătă după-amiază), de la orele 18.00 și până la 23.30, vă invităm să participați la cea de-a XVIII-a ediție a Nopții Muzeelor, organizată ca-n fiecare an și de instituția noastră – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Dorim să vă oferim o noapte magică, cu experiențe de neuitat atît pentru copii (ateliere educaționale în cadrul programului „Muzeul Viu” și o expoziție inedită de construcții din piese LEGO), cât și pentru părinți. Astfel, aveți posibilitatea de a petrece o minunată seară, călătorind parcă cu o veritabilă „mașină a timpului” prin ungherele istoriei, călătorie oferită de către cele opt săli care adăpostesc tot atâtea expoziții permanente ale muzeului: Epoca târzie a bronzului în Depresiunea Lăpușului, Minerit și civilizație în Maramureș, Cetatea de piatră-Cetatea Chioarului, Baia Mare-oraș liber regal, Baia Mare-Piața Catății. Vestigii arheologice, Baia Mare-Centrul Istoric. Vestigii arheologice, Suba Zoltán-omul din spatele aparatului de fotografiat și „Tot înainte!” Elev în România comunistă.

Pe lângă toate acestea, la Bastionul Măcelarilor, monument de arhitectură medievală (aflat în administrarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie), aveți posibilitatea, între orele 18.00 și 22.30, să admirați „Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia” (în spațiul expozițional din Turn), atelierele și produsele meșteșugărești ale meșterilor artizani, precum și fascinanta „Grădină Vie”.

Vă așteptăm cu drag și cu multă bună dispoziție!

Share This Post On