Publicația culturală „Clădiri, edificii, monumente și statui cu poveste. O altfel de istorie a orașului Baia Mare” a fost prezentată beneficiarilor

Cartea Clădiri, edificii, monumente și statui cu poveste. O altfel de istorie a orașului Baia Mare” este rezultatul proiectului editorial cu același nume, realizat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, cu sprijinul Municipiului Baia Mare, prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2021. Publicația a apărut în seria „Muzeul Viu”, are 224 de pagini color și beneficiază de o grafică atractivă, menită a facilita accesul la informațiile conținute. 

Echipa proiectului editorial a fost următoarea: muzeograf Oana Leșiu-coordonator, muzeograf Lucia Pop și dr. Viorel Rusu-autori texte, conservator Minerva Luca-copertă, fotografii, tehnoredactare, conservator Zamfir Șomcutean-fotografii, prof. Rodica Mureșan-traducere rezumat în limba engleză, ec. Virginia Marian-responsabil financiar,

După ce a fost distribuită gratuit beneficiarilor (elevi de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Colegiul de Arte, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, Liceul Tehnologic „Transilvania” și studenți de la UTCN – Centrul Universitar Nord), a urmat prezentarea cărții, de către membrii echipei proiectului. Întâlnirile cu liceenii băimăreni s-au desfășurat după următorul program: 5 aprilie 2022-Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, 6 aprilie-Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, 11 aprilie-Colegiul de Arte, 13 aprilie-Liceul Tehnologic „Transilvania”.

Peste tot, elevii și profesorii prezenți au empatizat cu specialiștii Muzeului în încercarea de a cunoaște, proteja și pune în valoare emblematicul patrimoniu cultural local.

Share This Post On